Onze visie

Onze visie was ruim dertig jaar geleden al glashelder:

‘Je kan alleen een gezond type gezins-Bulldog fokken als je streng selecteert op die eigenschappen die een goede gezondheid en een eerlijk karakter bewerkstelligen!’

Een fokker moet kunnen selecteren op de gewenste eigenschappen van het ras zonder in te leveren op de gezondheid en het welzijn van de honden. Gezondheid, karakter en welzijn van de Bulldog zijn kwaliteiten die we van begin af aan hoog in het vaandel hebben.

Buiten het type Old English Bulldog om, hadden we al jarenlang ervaringen opgedaan met het fokken, grootbrengen en opvoeden van andere typen molossers. Rassen als Engelse Bulldog, American Bulldog, Bordeaux Dog en Mastino Napoletano zijn voor ons geen onbekende types. Al deze rassen hebben hun eigen charmes en ras-typische eigenschappen. Goede eigenschappen, maar ook minder goede eigenschappen.

Mede hierdoor hebben wij jaren geleden al besloten om ons niet meer te richten op één van deze rassen, maar zijn we op zoek gegaan naar verschillende combinaties uit die meer gevestigde rassen. In 2004 hebben we speciaal hiervoor de eerste Renascence Bulldoggen vanuit Noord-Amerika naar Drogteropslagen geïmporteerd.

Uit ervaring wisten we dat (bijna) alle Bulldog-pups toch tussen de kinderen of de kleinkinderen komen te liggen. Dan is ‘huisgenoot’ met een ‘gezinsgeschikt karakter’ buitengewoon belangrijk. Dus er moest een gezond type Bulldog gefokt worden met een eerlijk en zacht karakter. De basis hiervoor hadden we al, dit waren enkele gezonde Bordeaux Doggen-kruisingen en meerdere zelfgefokte Old English Bulldoggen uit kruisingen tussen Engelse en American Bulldoggen.

Iedere fokker en elke liefhebber kiest het type hond dat het best bij hem of haar past.

Inmiddels hebben we uit al die jaren ervaringen en doelgericht fokken vier verschillende types Bulldoggen gefokt. Dit zijn het type Classic, het type Renascence, het type Nederboel en het type Mamut.